Akibat Cakap Besar, Arsene Wenger Jilat Ludah Sendiri
in ,

Akibat Cakap Besar, Arsene Wenger Jilat Ludah Sendiri
 • Akibat Cakap Besar, Arsene Wenger Jilat Ludah Sendiri

  Kekalahan ke atas Tottenham Hotspur membuatkan peluang Arsenal ke Liga Juara-juara musim depan semakin tipis. Ketua jurulatih Arsenal, Arsene Wenger pun sangat tertekan ketika ini.

  Arsenal tertinggal 6 mata dari Liverpool yang kini menempah tempat terakhir Liga Juara-juara. Wenger mengaku, Arsenal seharusnya tidak boleh kalah sewaktu bermain di Wembley kerana perlawanan itu adalah penentu buat pasukannya.

  BACA JUGA ( SANCHEZ MENGAKU ARSENAL ADALAH SEBUAH KELAB KECIL )

  “Perlawanan tadi bukan sahaja sekadar derby, saya berulang kali menegaskannya kepada para pemain sebelum wisel ditiup. Saya sangat kecewa dan kami seharusnya tidak boleh kalah. Keputusan tumpas di tangan Spurs semalam sangat buat kami tertekan,” kata Wenger.

  Membawa balik trofi Liga Europa adalah pilihan yang sangat tepat buat Arsenal untuk layak ke Liga Juara-juara. Namun, pilihan tersebut seperti menjilat ludah sendiri bagi Wenger kerana jurulatih dari kelahiran Perancis ini selalu perli kelab

  “Keutamaan kerja saya di Arsenal adalah melayakkan Arsenal ke Liga Juara-juara melalui Liga Perdana Inggeris dan bukannya melalui Europa League. Namun kini perancangan semua sudah berubah,” ungkapnya lagi.

  What do you think?

  6 points
  Upvote Downvote

  Total votes: 0

  Upvotes: 0

  Upvotes percentage: 0.000000%

  Downvotes: 0

  Downvotes percentage: 0.000000%

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *